LESSEN LEREN REANIMEREN EN AED GEBRUIKEN


4 AUGUSTUS OM 18uU: 2 plaatsen vrij

12 AUGUSTUS OM 18U: VOLZET
Plaats: De Schuur Prijs: 10 EUR


Inschrijven in De Schuur

of via jan@jandeproost.com


De Deense stervoetballer Christian Eriksen, die tijdens de EK-wedstrijd afgelopen zaterdag in elkaar zakte, heeft zijn leven te danken aan reanimatie. Iedereen kan levens redden. In noodsituaties mag je nooit twijfelen om dat te doen. Ook als je geen EHBO-opleiding gevolgd hebt.

Als iemand plots in elkaar zakt en daarbij het bewustzijn verliest, niet reageert, abnormaal ademt, eventueel schokkende bewegingen maakt of een blauwachtige kleur krijgt, dan moet je snel ingrijpen. Dit is niet alleen belangrijk voor de overlevingskans van de persoon, maar ook voor het vermijden van restletsels door hersenbeschadiging. Op zo'n moment moet je onmiddellijk reanimeren.


Jan De Proost was in 2006 projectmanager Steden en Gemeenten Hartveilig en leidde honderden projecten in heel België rond plaatsen van AED's, reanimeren en AED leren gebruiken. Nadien werkte hij 15 jaar in Nederland voor  AED Solutions en volgde hij alle ontwikkelingen inzake verbeterde reanimatie. Hij is voorstaander van publieke AED's daar waar aanrijtijden van Ambulances soms veel langer duren dan de eerste noodzakelijke 10 minuten.


In Bourgoyen zijn ontzettend veel wandelaars en sporters maar ook is de wijk rond de Zandloperstraat heel dicht bevolkt.

Daarom plaatst hij een AED aan zijn huis op de hoek van de Zandloperstraat en Rodeberg (ingang Baudetlaan Bourgoyen).

Op regelmatige wijze zullen er initiatielessen reanimatie en AED leren gebruiken, worden gegeven in De Schuur.

Interesse: blijf op de hoogte of meldt u aan via jan@jandeproost.com of laat uw emailadres in De Schuur.